Change Magazine Duurzame Mobiliteit     4 november 2009 op Innovatie-estafette

Op woensdag 4 november 2009 publiceert Change Magazine het themanummer Duurzame Mobiliteit tijdens de Innovatie-Estafette Water, Transport en Mobiliteit in Katwijk (ZH). Met daarin visies, ontwikkelingen en innovaties op het gebied van schonere en zuinigere mobiliteit, hoe komt uw mobiliteitsmix eruit te zien.Klimaattijdschrift Change Magazine publiceerde op woensdag 4 november een special over Duurzame Mobiliteit tijdens de Innovatie-estafette Water, Transport en Mobiliteit (voorheen Dag van Maarssen). In samenwerking met EnergieTransitie Platform Duurzame MobiliteitIvDM kenniscentrum van BOVAG en RAI, Nederland Bereikbaar, Rabobank, TransumoTeleWerkForum en TNO worden nieuwe visies, innovaties en mobiliteitsvormen belicht. Alles over de relatie wonen-werken-mobiliteit, duurzame vervoersvormen en brandstoffen en het stimuleren van cultuurverandering komen aan de orde om verdere toename van onze C02-voetafdruk te voorkomen.  

Elke werkdag sluiten vele Nederlanders aan in de file of staan opeengepakt in trein en bus. Hoe kan Nederland beter én duurzamer bereikbaar worden? Het verbruik van fossiele brandstoffen voor vervoer is een van de belangrijkste oorzaken van de  wereldwijde CO2-uitstoot. De urgentie om ons mobiliteitsgedrag te veranderen en over te gaan op schonere en zuinigere vervoersmogelijkheden is hoger dan ooit.  

Change Magazine belicht het mobiliteitsvraagstuk in de ruimste zin van het woord: mobiliteit over land, water en lucht. Ook het verminderen van vervoer komt aan de orde: thuiswerken, spitsmijden, slimmer combineren van vervoerwijzen, flexibel omgaan met de plekken waar we activiteiten uitvoeren, teleconferencing. Met welk beleid, maatregelen en (financiële) prikkels kunnen overheid, werkgevers en werknemers tot een duurzamer mobiliteitspatroon komen?

Objectief én opiniërend. Volledig, betrouwbaar en toegankelijk. Volgens deze uitgangspunten neemt Change Magazine het thema duurzame mobiliteit onder de journalistieke loep. Hoe duurzaam zijn alternatieven als elektrisch vervoer, rijden op aardgas, hybride vormen, waterstof, bio-diesel, bio-methanol? Welke duurzame en innovatieve oplossingen zijn qua infrastructuur mogelijk?

Met deze uitgave wordt een impuls gegeven aan de mobiliteitssector om verdere toename van onze CO2-voetafdruk te voorkomen, om kennis en netwerken te delen en samen innovatieve oplossingen en gedragsverandering in gang te zetten. Met 68 pagina's boordevol informatie voor: beleidsmakers, politici, werkgevers, werknemers, wetenschappers, brancheorganisaties, autofabrikanten en -importeurs, media, milieuorganisaties, wagenparkbeheerders, milieuorganisaties, energieproducenten,  gemeenten, consultants, MKB, telecom- en ICT-bedrijven, tankstations, vrachtvervoerders, studenten, verkeerskundigen, architecten, etc 

De special Duurzame Mobiliteit is verspreid in een oplage van 25.000 exemplaren. Het nummer kan voor € 9,95 nabesteld worden via www.changemagazine.nl/magazine

Voor nieuwe edities kan een abonnement op Change Magazine aangevraagd worden (gratis voor de doelgroep) via www.changemagazine.nl/abonneren.

___________________________________________________________________

Over Change Magazine

Change Magazine is een multimediale uitgave op het gebied van klimaatverandering. Change Magazine bestaat uit een gedrukt tijdschrift, de website ChangeMagazine.nl en een maandelijkse e-nieuwsbrief. Change Magazine komt tot stand door medewerking van samenwerkingspartners binnen overheid, wetenschap, kennisinstituten en bedrijfsleven om Nederland klimaatbestendiger te maken. Het is de missie van Change Magazine om betrouwbare klimaatinformatie te vergaren, te selecteren en op toegankelijke wijze onder de aandacht te brengen. Change Magazine wordt uitgegeven door Synergos Communicatie (www.synergoscommunicatie.nl) in Haarlem, communicatiebureau van ondermeer de Deltacommissie. Synergos Communicatie is sinds 1996 gespecialiseerd in klimaatcommunicatie.  

Over de samenwerkingspartners

  • EnergieTransitie Platform Duurzame Mobiliteit is een publiek-privaat samenwerkingsverband met o.a. zeven platforms waaronder Duurzame Mobiliteit
  • Instituut voor Duurzame Mobiliteit is het kenniscentrum van BOVAG en RAI Vereniging
  • Nederland Bereikbaar is een initiatief van het bedrijfsleven, waaronder Rabobank, NS en ANWB om werkgevers en werknemers te mobiliseren een eigen 'file-sofie' op te stellen om anders met bereikbaarheid om te gaan. 
  • Rabobank Nederland MVO verantwoord bankieren voor een duurzame toekomst;   Rabobank financiert schone energie, alternatieve brandstoffen en watertechnologie.  
  • Binnen Transumo werken meer dan 150 organisaties samen aan onderzoek en voorstellen voor een andere inrichting van ons mobiliteitsysteem, in ruimtelijke, financiële, organisatorische en procedurele zin. Transumo wil bijdragen aan een transitie van het huidige inefficiënte systeem naar een systeem van 'duurzame mobiliteit'.
  • TeleWerkForum/Het Nieuwe Werken is meer dan tijd- en locatie ongebonden werken en meer dan een betere balans tussen werk en privé. Het Nieuwe Werken is een andere managementcultuur. 
  • TNO maakt wetenschappelijke kennis toepasbaar om het innovatief vermogen van bedrijfsleven en overheid te versterken.

Mediacontact:

Change Magazine
Gerda A.M. ten Den (uitgever)
tel. 023-5442751       
gerda@changemagazine.nl

De speciale uitgave Duurzame Mobiliteit van Change Magazine komt tot stand in samenwerking met: