Duurzame chocolade in Chocotelegram

Het Chocotelegram, dat bestaat uit een boodschap op 3 tot 60 letterblokjes bruine of witte chocolade, wordt voortaan gemaakt van duurzame chocolade. Vanaf oktober 2010 draagt elk Chocotelegram het UTZ-logo. Daarmee weten verzender en ontvanger van de chocoladeboodschap dat het om chocolade van uitstekende kwaliteit gaat, dat het milieu wordt ontzien bij het produceren van de chocolade én dat lokale cacaoboeren hulp krijgen bij hun economische ontwikkeling.

Persbericht Tasty Present/Chocotelegram

"Onze overstap op UTZ-gecertificeerde cacao sluit nauw aan op de maatschappelijke ontwikkeling van dit moment", stelt Harry Timmers van Chocotelegram. "Consumenten en producenten zijn zich steeds nadrukkelijker bewust van de verantwoordelijkheid die ze samen dragen voor een eerlijk product dat met respect voor mens en milieu wordt gemaakt. Wij zijn blij dat we daar met deze certificering aantoonbaar invulling aan geven."

Goed

UTZ (spreek uit 'oets') is afkomstig uit het Maya en betekent 'goed'. UTZ-CERTIFIED is een wereldwijd certificeringsprogramma voor duurzame agricultuur producten. De oorsprong ligt in de koffiesector, maar het programma is inmiddels uitgebreid naar de productie van cacao, palmolie en thee. Zo'n tachtig procent van de cacao is afkomstig uit Ivoorkust. 's Werelds grootste cacaoproducent kampt met uitgeputte landbouwgrond, verouderde cacaobomen en hoge ziektedruk. Door het UTZ-Programma worden lokale boeren en telers geholpen om over te stappen op duurzame productiemethodes die zowel de kwaliteit van hun product waarborgen als de opbrengst van hun werk verhogen. Hierdoor gaat hun levensstandaard omhoog, wordt de natuur ontzien en is de chocolade van constante, hoge kwaliteit. UTZ CERTIFIED werkt hierin nauw samen met ontwikkelingsorganisatie Solidaridad.
Meer informatie over de UTZ-Certified is te vinden op www.utzcertified.org en op www.chocotelegram.nl

13 oktober 2010