Ecomobiel Rally

Op landgoed Groot Warnsborn in Arnhem was vrijdag 4 juni de tweedaagse Ecomobiel Rally, opmaat naar Ecomobiel beurs en congres in september dit jaar. Aan de start verschenen duurzame voertuigen, uiteenlopend van elektrisch aangedreven sportauto's, stadsauto's, een VW Passat op groen gas, een hybride Piaggio driewieler, een Nissan 370Z op bio-ethanol en een elektrische motorfiets.

Organisator Huub Sparnaay (Ecomobiel): "We hebben meer dan 20 teams - een goede opkomst. Stuk voor stuk auto's die bijzonder zijn. Zoals de Iveco-vrachtwagen op biogas. Er wacht een mooie route en mooi weer."

De Iveco-vrachtwagen stond klaar bij de start, maar had vlak voor het begin onvoldoende brandstof. In de omgeving van Arnhem zijn geen locaties waar LNG getankt kon worden, waardoor de vrachtwagen tijdens de rally eenzaam bij het hotel bleef staan.

Doel van de rally was niet om als eerste te eindigen, maar om de route foutloos te rijden aan de hand van challenges. "Een ander doel was aandacht vragen voor duurzame mobiliteit in de brede zin van het woord. En dan zijn duurzame voertuigen goede voorbeelden. Ook dit doel is bereikt: BNR is geweest, de Gelderse Radio en TV en Change Magazine", aldus een tevreden Sparnaay. En voor de 'records': het team van VW Passat Groengas won de rally.

Bekijk hier het videoverslag van RTV Arnhem

7 juni 2010

Domein: Duurzame mobiliteit