Groen bolletje? Je toert verantwoord!

De redactie van Change Magazine kreeg voor een aantal dagen een elektrische Renault Twizy en een Opel Ampera, om het elektrisch rijden op de proef te stellen. De komende dagen schrijven we over onze ervaringen, onze ongezouten mening. We krijgen niet betaald om onze mening te geven en hebben de vrijheid om er alles over te schrijven.

Redacteur Thijs Wentink over de Opel Ampera

Een man is een man en een auto blijft een auto. Deze luxe uitgevoerde en sportieve Opel Ampera doet mijn jongenshart dan ook direct sneller kloppen. De auto stuurt en veert lekker direct wat dit gevoel alleen maar versterkt. Hoewel de wat stugge vering ook zorgt dat ik liever omrijd dan een straat met 4 drempels te lijf ga. Maar wat maakt deze elektrische auto nu anders dan een 'gewone' auto? Ongetwijfeld het geluid. Op lagere snelheden zoeft hij heerlijk geluidloos, alsof je zweeft. En op hogere snelheden? Dan kan de motor oud en vertrouwd sportief brullen. Maar of je dan nog zo duurzaam rijdt...? Daar heeft de Ampera een prachtig speeltje voor. Op het dashboard geeft een bolletje aan hoe zuinig je rijdt. Is hij groen met groene blaadjes? Je toert verantwoord. Verkleurt het bolletje naar oranje of rood? Je trapt hem flink op zijn staart (en zal snel weer moeten bijtanken)! Al met al je eigen rijgedrag speels, simpel en doeltreffend in beeld gebracht.

Tijdens de Europese week van de mobiliteit, midden september, verschijnt de eerste Change Magazine e-magazine, over elektrisch rijden. Niet missen wanneer deze uitkomt? Schrijf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

06 augustus 2012