Greenwheels op het water

Elektrische auto's, scooters en fietsen moeten helpen het wegverkeer schoner te maken. Op het water is de elektrische boot in opmars.Greenjoy gaat de stille sloepen in Haarlem aan de man brengen. 

 

Door Mees Schoenmaeckers

Met de verhuur is het mogelijk om thuis vanuit de luie stoel via internet een sloep reserveren, naar de locatie van de sloep rijden en de sloep met de mobiele telefoon activeren. Greenjoy probeert op deze manier om duurzaam genieten voor iedereen toegankelijk te maken. Zeer vernuftig allemaal, maar met zo weinig begeleiding, zal dat wel goed gaan? Volgens de mensen van Greenjoy geen zorgen daarover: alles wordt namelijk door middel van een GPS-signaal scherp in de gaten gehouden. Zo kan er worden ingegrepen, mocht er iets onveilig verlopen of mocht er iets misgaan met de boot.

De nieuwe bootverhuur heeft Greenjoy op kunnen zetten met behulp van verschillende Haarlemse investeerders, die wel iets zagen in het idee van Greenjoy en graag iets wilden betekenen voor de organisatie, door middel van kennis, boten of geld.

Als het aan Greenjoy ligt, blijft het niet bij fluistersloepverhuur in Haarlem: binnen een aantal jaren streeft de organisatie ernaar om een ruime randstedelijke dekking te hebben, met bootverhuren in verschillende steden binnen de Randstad. Ook wil Greenjoy dit jaar het assortiment van verhuurwaren uitbreiden met elektrische auto's, elektrische scooters en elektrische tuktuks.

Greenjoy's eerste fluistersloepenverhuur zit aan de Leidse Vaart in Haarlem ter hoogte van de Stadsschouwburg. Greenjoy heeft verschillende openingsacties, die terug te lezen zijn op www.greenjoy.nl. Leuk voor een dagje duurzaam varen!

19 juli 2012