De wereld rond zonder CO2-uitstoot!

"Als een elektrische auto de wereld rond kan reizen, kan iedereen het dagelijks gebruiken" - aldus twee Franse ingenieurs die de wereld rond willen reizen in een elektrische auto. De reis: Odyssée Électrique, 25.000 kilometer, 8 maanden, 17 landen en € 250 voor elektriciteit.
  

Door Daniëlle van Gils

Het doel: om het imago van de elektrische auto bij een breed publiek te verbeteren en te laten zien dat de capaciteit van de auto voldoet aan de dagelijkse reisbehoefte. De Franse Xavier Degon en Antonin Guy zijn overtuigd van elektrische mobiliteit. De rondreis maken ze om het bewijs te leveren dat dit de het vervoermodel van de toekomst is. Met het ambitieuze project willen ze ook bijdragen aan een snellere ontwikkeling van elektrisch rijden.

De auto, een Citroën C-Zéro, kan gemiddeld 150 kilometer rijden voordat de batterij weer opgeladen moet worden. Voor de hele reis betekent het dan Degon en Duy de auto ongeveer 200 keer moeten opladen. Dat kan soms ook opladen bij particulieren zijn, ongeveer 6 uur bij een elektriciteitsvoltage van 220 volt.

De reis gaat van Strasbourg via België, Nederland en Groot-Brittannië dwars door de Verenigde Staten naar Japan, Zuidoost-Azië, China, Kazachstan en Rusland om weer terug naar Frankrijk te rijden. Via hun website zijn de twee live te volgen

De afgelegde route begin maart, voor de oversteek naar de Verenigde Staten

Wat zijn ze nu aan het doen?

06 maart 2012